Vad behövs till Vätternrundan?

Innehållsförteckning

Vad behövs till Vätternrundan?

Vad behövs till Vätternrundan?

Därför har vi vissa krav och rekommendationer som vi vill att du tar del av nedan.

  • Godkänd hjälm är livsviktigt. ...
  • Enligt lag måste en cykel alltid ha: ...
  • I mörker måste cykeln också enligt lag ha: ...
  • Ej tillåtna cyklar, cykelkomponenter och cykeltillbehör vid samtliga Vätternrundans lopp: ...
  • Specialcyklar och specialstyren:

Hur jobbigt är Vätternrundan?

Här är det relativt platt och lättkört, men det är en ganska ensidig väg och det kan bli jobbigt att cykla bara för den sakens skull. Men kämpa på – i Karlsborg har du klarat av två tredjedelar.

Hur lång tid tar det att åka tjejvättern?

Tio mil tar fem timmar om du cyklar i 20 km/h i snitt, det kan kännas som lång tid om du inte tidigare cyklat en liknande sträcka. Men om du tränar på regelbundet under våren, vågar lägga lite tid på teknikträning och kanske till och med testar på att cykla i grupp så har du kommit en god bit på väg.

Vad kostar det att vara med på Vätternrundan?

Att delta i Vätternrundan 100 km kostar 675 kr. Direktanmälan på plats i Motala i samband med loppet är möjlig till en kostnad av 950 kr.

Hur många cyklar Vätternrundan?

Vätternrundan är världens största motionsinriktade cykellopp. Varje år samlas nära 23 000 deltagare för att i vacker natur längs Vätterns dramatiska kustlinje ta sig de 315 kilometrarna runt sjön. Läs mer om loppet här.

Hur många startande Vätternrundan 2021?

Allt du behöver veta. Vätternrundan är världens största motionsinriktade cykellopp. Varje år samlas nära 23 000 deltagare för att i vacker natur längs Vätterns dramatiska kustlinje ta sig de 315 kilometrarna runt sjön. Läs mer om loppet här.

Hur snabbt cyklar en motionär?

En motionär eller nybörjare på cykel brukar i genomsnitt ligga på en fart om cirka 15-20 km/timmen. Med den farten innebär det att det tar ungefär en timme att cykla 1,5 mil vilket också är värt att komma ihåg motsvarar ungefär 8000 steg.

Hur lång tid tar det att cykla halvvättern?

Om du, likt i räkneexemplet ovan, cyklar med 20km/h i snitt tar Halvvättern mellan sju och åtta timmar, vet du med dig att du klarar att hålla en högre snitthastighet så kommer det följaktligen ta kortare tid.

Relaterade inlägg: