Hur är det att jobba som distriktssköterska?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som distriktssköterska?

Hur är det att jobba som distriktssköterska?

Distriktssköterskan kan ha telefonrådgivning och egen mottagning där patienter i alla åldrar kan söka för olika besvär. På mottagningen kan arbetet handla om såromläggningar, vaccinationer, bedöma hudbesvär, allergier och kontroll av blodtryck.

Vad har BVC för utbildning?

Specialistsjuksköterskeprogrammet - hälso- och sjukvård för barn och ungdom är en utbildning på avancerad nivå. Programmet innehåller teoretisk och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) med huvudområdena Omvårdnadsvetenskap samt Medicinsk vetenskap.

Hur arbetar de olika professionerna i ett BVC team?

Inom barnhälsovården kan teamarbete bidra till en helhetssyn på barnet, så att den barnhälsovård som erbjuds anpassas till varje enskilt barn. När professioner med kompletterande kunskap och perspektiv uppmärksammar barnet i dess familj och dess samhälleliga kontext, kan barnets behov bättre identifieras.

Hur är det att jobba på neonatal?

På neonatalavdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, barnsjuksköterskor, barnmorskor, barnsköterskor och undersköterskor. På neonatalavdelningen vårdas prematura barn som är födda efter graviditetsvecka 28+0 och barn som är sjuka när de föds och nyfödda barn som av annan anledning behöver observation och vård.

Relaterade inlägg: