Hur tränar man till ett maraton?

Innehållsförteckning

Hur tränar man till ett maraton?

Hur tränar man till ett maraton?

Försök att få in ett fartlekspass på mellan 30 och 50 minuter där du växlar i tempo under passet, ett kort och lätt pass och ett långpass på minst 10 km. Glöm inte att köra kompletterande styrketräning och rörlighet för att slippa skadorna. Gör du det här under 10 veckor är du sedan rustad för mer specifik träning.

Hur förbereder man sig för ett Marathon?

Tävla på kortare distanser Delta i några kortare tävlingslopp när du förbereder för ett maratonlopp. Även om du inte bryr dig om hur det går är det värdefullt att genomföra kortare tävlingslopp. Det hjälper dig att nå dina kortsiktiga mål, ger dig ökat självförtroende och förbereder dig för maratondagen.

Hur många lopp per år?

Maratonlopp är alltid ett kraftprov, att springa snabbt hela vägen är en tuff utmaning. Att springa 42.195 m under 3.00 (män) respektive 3.15 (kvinnor). Ungefär 200 svenska män respektive 30 kvinnor klarar dessa gränser varje år. Det arrangeras drygt 20 maratonlopp i Sverige varje år.

Hur långt ska man springa innan Marathon?

För att klara av att springa en mara behöver du definitivt inte springa ett helt maraton under träning innan själva loppet. Satsa istället på att successivt öka distansen på din långpass under en längre period. Jag brukar rekommendera att ha sprungit drygt tre mil på träning innan loppet.

Hur lång tid har man på sig Stockholm Marathon?

MAXTID. Maxtiden för att genomföra adidas Stockholm Marathon är 6,5 timmar.

Hur tränar man inför en halvmara?

5. Tidskrav på din träning

  1. 5 kmEn nybörjare behöver träna 16 veckor med 3 träningsdagar i veckan. En motionär behöver springa 15–20 km i veckan.
  2. HalvmaratonSom nybörjare behöver du träna 26 veckor med 3 pass i veckan inför en halvmaraton. Som motionär ska du springa minst 25–35 km i veckan.
BE

Relaterade inlägg: