Vad krävs för att bli utvisad i Sverige?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli utvisad i Sverige?

Vad krävs för att bli utvisad i Sverige?

En person som inte är svensk medborgare kan i vissa fall utvisas, om personen begått allvarlig eller upprepad brottslighet. Frågan prövas av domstol efter begäran från åklagare. Som framgår av bilden kan man exempelvis inte utvisas om man kommit till Sverige före 15 års ålder och vistats i landet i mer än fem år.

Vad gäller för utvisning av utländska medborgare som begår brott i Sverige?

En utländsk medborgare som döms för brott i Sverige kan i tillägg till straffpåföljden även dömas till utvisning. För att den tilltalade ska dömas till detta krävs det dock att åklagaren yrkar på det. ... Det ska framledes lagstadgas att alla utländska medborgare som blir dömda för brott i Sverige ska utvisas ur riket.

Hur många utvisas pga brott?

En icke-svensk medborgare som döms för ett brott kan under vissa förutsätt- ningar utvisas ur landet. Under de senaste 25 åren har mellan 2 personer per år dömts till utvisning på grund av brott.

Vad kan hända med en person som har fått uppehållstillstånd och begår ett allvarligt brott?

Som alternativt skyddsbehövande kan du få ett tillfälligt uppehållstillstånd på 13 månader. Du räknas som alternativt skyddsbehövande om Migrationsverket bedömer att det finns risk för att du: Straffas med döden. Utsätts för kroppsstraff, tortyr, annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning.

Relaterade inlägg: