Kan din behörighet att köra moped tas ifrån dig?

Innehållsförteckning

Kan din behörighet att köra moped tas ifrån dig?

Kan din behörighet att köra moped tas ifrån dig?

Förarbevis kan återkallas Om du gör dig skyldig till något trafikbrott, som till exempel fortkörning eller olovlig körning gäller samma regler som för körkort. Det innebär att vi kan återkalla ditt förarbevis eller ge dig en varning.

Hur går teoriprovet till moped?

Så här går provet till: Provet består av totalt 70 frågor, men du kan som högst få 65 poäng. Det beror på att 5 av frågorna är testfrågor, och de räknas inte in i provresultatet. För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 52 frågor. Provtiden är 50 minuter.

Vad krävs för att få moped körkort?

  • Moped körkort / Övningskörning - utbildning. För att en elev ska få övningsköra med moped klass 1 måste man ha uppnått en ålder av 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt under övningskörningen ska ske av en behörig utbildare. Privat övningskörning är inte tillåten.

Kan du köra moped i klass 1?

  • Vill du köra så kallad EU-moped så måste du ta ett AM-körkort. Det ger dig tillstånd att köra mopeder som ingår i klass 1. Mopeder i klass 1 får gå i max 45 km/h och måste ha en registreringsskylt. För att få ta körkortet ska du ha fyllt 15 år och genomgått en mopedutbildning hos en behörig utbildare.

Hur ska du ha trafikförsäkring på EU-moped?

  • Du som äger en EU-moped måste ha trafikförsäkring – även om mopeden inte används – annars tvingas du betala trafikförsäkringsavgift. Om du inte använder EU-mopeden, ställ av den hos Transportstyrelsen så behöver den inte vara försäkrad. Du ska minst ha trafikförsäkring

Vad är moped klass 1?

  • Moped klass 1 är en EU-godkänd moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/tim och som har.

Relaterade inlägg: