Är det lagligt att köra cross?

Innehållsförteckning

Är det lagligt att köra cross?

Är det lagligt att köra cross?

Cross får man endast köra på enskilda vägar, såsom skogsbilvägar som varken är allmänna eller kommunala. ... En oregistrerad cross får endast köras på inhägnade områden. Man får alltså inte köra cross ute i skogen. Även om din cross är terrängregistrerad så får inte crossen köras ute i terrängen, inte ens på din egen mark.

Vad behöver man för körkort för att köra cross?

En crossmotorcykel behöver man inget körkort för eftersom att de bara får framföras på inhägnat område. Skulle man köra utanför inhägnat område så gör man sig skyldig till olovlig körning på grund av att man inte har ett körkort för den maskinen.

Hur fort får en cross köra?

hur fort en cross går beror helt på drevningen och växellådan, en normalt drevad cross (ej enduro med "överväxel") oavsett storlek går inte mycket snabbare än 100 knyck så är det.

Får barn köra cross?

Inga barn under 16 år får lämnas ensamma på en crossbana. Det är också bra att vara medveten om att denna sport kräver ett stort engagemang som förälder då man både behöver frakta cykeln till och från träningar samt finnas till hands under tiden som barnet kör. Att låta sitt barn gå i en cross-skola är en bra idé.

Relaterade inlägg: