Vad krävs för att få 1.5 på högskoleprovet?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få 1.5 på högskoleprovet?

Vad krävs för att få 1.5 på högskoleprovet?

Kvantitativ del högskoleprovet 2015-03-28
Antal rätta svarNormerad poängAntal provdeltagare
59-611.53043
62-631.61713
64-661.72067
67-681.8941
BE

Får man ha Formelblad på högskoleprovet?

Du får inte ta med dig formelsamling till högskoleprovet. Det enda som man får ta med sig in i provrummet är blyertspenna, suddgummi, överstrykningspenna och en rak linjal. Linjalen kan inte ha lite formler på ena sidan, det kan leda till att du diskvalificeras från provet!

Kan man plugga till högskoleprovet?

Om du ska skriva högskoleprovet finns det flera sätt som du kan förbereda dig på. Du kan öva på gamla prov, repetera matematik och läsa mycket. Högskoleprovet mäter kunskaper och färdigheter och ska så rättvist som möjligt visa vilka förutsättningar du har att klara universitets- och högskolestudier.

Vad krävs för att få 1,9 på högskoleprovet?

  • Många attraktiva utbildningar har lägre antagningspoäng och då kan man ha betydligt fler fel på provet. För att få 1,9 på högskoleprovet måste du i genomsnitt ha 143 poäng, för 1,8 behöver du i genomsnitt ha 139 poäng, och för 1,7 så behövs i snitt 134 poäng. Det finns således ett ganska stort utrymme att komma in på en attraktiv utbildning.

Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?

  • Till vissa utbildningar där betygskraven är höga, kan det vara bra om man har skrivit högskoleprovet för att kunna konkurrera om en plats. Ibland används provresultatet också för att skilja mellan sökande med samma meritvärde i betygsurvalet. Du behöver kolla hur antagningen görs för den utbildning du är intresserad av.

Hur många poäng måste du ha på högskoleprovet?

  • Sett till tidigare års normeringstabeller måste du i genomsnitt ha 147 av möjliga 160 poäng för att få 2,0 på högskoleprovet. Detta innebär att du i snitt endast får ha 13 fel på provet och att du alltid måste prestera bättre än övriga [95 %] av deltagarna.

Relaterade inlägg: