Vad krävs för att komma in på socialpedagog?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att komma in på socialpedagog?

Vad krävs för att komma in på socialpedagog?

För att kunna få jobb som socialpedagog kan du antingen läsa en Folkhögskoleutbildning, en Yrkeshögskoleutbildning på två år eller en treårig akademisk utbildning, på Socialpedagogiska programmet (180hp), som leder till en kandidatexamen.

Vad krävs för att läsa till behandlingsassistent?

För dig som vill bli behandlingsassistent kan det vara ett bra val att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på gymnasiet. Det krävs sedan ofta någon form av eftergymnasial utbildning för att arbeta som behandlingsassistent eller behandlingspedagog.

Vilka ämne läser man till socialpedagog?

Socialpedagogik, utbildningens huvudperspektiv, ger redskap till att stödja människors strävan att ingå i samhällsgemenskapen. De ämnen du studerar är framför allt beteende- och samhällsvetenskap (psykologi, pedagogik, sociologi), aktuella teorier och metoder, yrkesområde, yrkesroll och målgrupper.

Vad krävs för att jobba på HVB?

Många som arbetar på HVB saknar den minst tvååriga eftergymnasiala utbildning som de enligt Socialstyrelsens allmänna råd bör ha [6]. Annan personal kan ha en längre akademisk utbildning, men sakna kunskap om de särskilda förutsättningarna för barn och unga på HVB.

Vilka jobb kan man söka som socialpedagog?

En socialpedagog kan arbeta med vård och behandling men också med förebyggande arbete inom till exempel socialtjänst, psykiatri, kriminalvården, behandlingshem och i grund- och gymnasieskolan. I stort sett handlar det om att tillsammans med den du möter hitta vägar till förändring och utveckling.

Relaterade inlägg: