Vem får lämna anbud?

Innehållsförteckning

Vem får lämna anbud?

Vem får lämna anbud?

Alla företag och organisationer är väl-komna att lämna anbud. Leverantör till oss blir den, som utifrån vad som efterfrågas, lämnar det bästa anbudet. Du som är intresserad av att bli leverantör kan enkelt se vilka upphandlingar som pågår under sidan - Pågående upphandlingar.

Hur lägger man anbud?

Skriv så tydligt och begripligt du kan. Undvik förkortningar, främmande uttryck och branschtermer som det finns en risk att beställaren inte förstår. Lämna dina bästa villkor redan i anbudet. I en offentlig upphandling kan du inte räkna med förhandlingar om pris eller villkor.

Hur går det till att lämna ett anbud till offentlig sektor?

Anbud är vanligtvis offentliga handlingar, och därför kan du begära att få dem från upphandlande organisation genom att ringa eller e-posta.

Vad är viktigt att tänka på när man lämnar anbud i en offentlig upphandling?

Se till att det tydligt framgår i anbudet att alla krav i upphandlingsdokumenten uppfylls. Svara på det som efterfrågas, varken mer eller mindre. Hänvisa inte till webbplatser eller andra källor som den upphandlande organisationen måste hämta in utan skicka med efterfrågad information vid anbudslämnandet.

Hur bör man tänka när man arbetar med offentlig upphandling i ett säljande perspektiv?

Miljö- och sociala krav tillhör nu vanligheterna och det är bra att offentlig sektor tar sitt ansvar, men det får inte ske till priset av att små och medelstora företag slås ut från offentlig upphandling. Här måste det offentliga ta sitt ansvar att ställa bra och relevanta krav i relation till vad som ska köpas in.

Relaterade inlägg: