Hur gör jag om jag vill börja plugga?

Innehållsförteckning

Hur gör jag om jag vill börja plugga?

Hur gör jag om jag vill börja plugga?

Våga börja studera

  1. Studera med stöd från Arbetsförmedlingen. Du kan studera med stöd från Arbetsförmedlingen om du behöver det för att komma närmare ett jobb. ...
  2. Jobba samtidigt som du studerar. ...
  3. Anpassad utbildning på folkhögskola. ...
  4. Pedagogiskt stöd i våra utbildningsinsatser.

Kan man läsa in grundskolan på komvux?

komvux kan du läsa de flesta av de ämnen som ingår i den nioåriga grundskolan. Där hittar du också information om vilka förkunskaper du behöver för att läsa en viss kurs. ...

Vad kostar en prövning på Komvux?

  • Vad kostar det att göra en prövning på komvux? Komvux brukar ta ut en avgift för prövning på max 500 kronor per kurs. Du kan dock inte få studiemedel när du pluggar inför en prövning.

Kan du läsa på Komvux?

  • Kostar det att läsa på komvux? Undervisningen på komvux är kostnadsfri. Som studerande måste du dock själv köpa kurslitteratur och skrivmaterial. Uppgift om kurslitteratur etc. lämnas av läraren vid kursstarten. Skolorna har i regel ingen egen försäljning av läromedel till kurserna.

Vem är behörig att delta i Komvux?

  • Vuxna är behöriga att delta i komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år de fyller 20 år. Det gäller under förutsättning att de uppfyller alla dessa kriterier: De är bosatta i Sverige. De har inte de kunskaper som utbildningen erbjuder. De har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Hur får du slutbetyg från Komvux?

  • Slutbetyg från komvux får du om du inte har slutbetyg sedan tidigare och uppfyller följande krav: Du ska ha fått minst godkänt betyg i ämnena Svenska (alternativt Svenska som andra språk), Engelska, Matematik och Samhällskunskap. Övriga kurser som eventuellt ska ingå i slutbetyget kan du bestämma själv.

Relaterade inlägg: