Vad betyder når mer än godtagbar kunskapsnivå?

Innehållsförteckning

Vad betyder når mer än godtagbar kunskapsnivå?

Vad betyder når mer än godtagbar kunskapsnivå?

Om en lärare anser att en elev i t ex åk 1 visar på kunskapskvaliteter som är förväntat i årskurs 2 så når eleven mer än godtagbar kunskapsnivå. Det är läraren som gör denna analys utifrån sin professionalitet. ... Visar eleverna att de kan mer än det vi har planerat för så har de “mer än godtagbara kunskaper”.

När mer an en godtagbar kunskapsnivå betyg?

Undervisande lärare i respektive ämne markerar elevens kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven: Når ännu inte en godtagbar kunskapsnivå. Når en godtagbar kunskapsnivå. ... Här är det lämpligt att undervisande lärare beskriver skolans insats för att eleven ska nå så långt som möjligt.

Vad skriver man i en IUP?

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen (IUP) innehåller två delar. Dels omdömen, dels en framåtsyftande planering för elevens arbete med att nå kunskapskraven och att utvecklas mot läroplanens mål.

Har man alltid rätt till omprov?

Den som vill ha betyg från grundskolan eller specialskolan i ett eller flera ämnen har rätt att göra en prövning. Det gäller både den som är elev i någon av dessa skolformer och den som inte är elev. Det finns inte någon begränsning av hur många gånger en person kan göra en prövning i samma ämne.

Hur ofta ska man skriva IUP?

Läraren ska göra en skriftlig individuell utvecklingsplan en gång per läsår i årskurs 1–5 i grundskolan och sameskolan. I specialskolan ska läraren göra en skriftlig individuell utvecklingsplan en gång per läsår i årskurs 1–6.

Vad krävs för att få ett CI betyg?

Om du däremot nått alla C-krav och bara 40% av A-kraven får du betyget C....

  • För att ett E betyg måste alla kunskapskraven på E-nivå vara uppfyllda.
  • För att ett C betyg måste alla kunskapskraven på C-nivå vara uppfyllda.
  • För att ett A betyg måste alla kunskapskraven på A-nivå vara uppfyllda.

När sätter man streck i betyg?

Om det inte finns underlag för att bedöma en elevs kunskaper i ett ämne, på grund av att eleven varit frånvarande, sätts inget betyg. Detta markeras med ett streck (–) i betygskatalogen.

Relaterade inlägg: