Vad är en okulär besiktning?

Innehållsförteckning

Vad är en okulär besiktning?

Vad är en okulär besiktning?

Besiktningsmannen gör sedan en okulär besiktning där han eller hon använder sin syn, hörsel och lukt för att undersöka husets skick. Alla tillgängliga utrymmen och synliga ytor, som tak, väggar, golv och fasader ses över och besiktningsmannen antecknar sina observationer under tiden.

När gör man överlåtelsebesiktning?

När ska fastigheten besiktigas? En klassisk överlåtelsebesiktning som bekostas av köparen ska göras innan köpekontraktet undertecknas. Efter det är kontraktet bindande och köparens tid för att undersöka fastigheten anses ha gått ut.

Vad händer efter husbesiktning?

”Köparen har rätt att efter köpet låta besiktiga fastigheten/bostadsrätten med hjälp av sakkunnig besiktningsman. Om köparen efter att ha genomfört en sådan besiktning inte önskar stå fast vid köpet, äger köparen rätt att begära köpets återgång.

Vad menas med okulär?

Okulär betyder i stort sett samma sak som med blotta ögat. Göra en okulärbesiktning; undersöka något genom att titta på det.

Vad gör Anticimex vid besiktning?

Sammanställning av säljarens lämnade upplysningar och handlingar. Okulär besiktning av alla tillgängliga utrymmen och synliga ytor, tak och fasader. Fuktindikering i våtutrymmen och okulär kontroll av golv och väggar. Gradering av upptäckta brister och risk för skador.

Vad Besiktar Anticimex?

I besiktningen ingår:

  • Sammanställning av säljarens lämnade upplysningar och handlingar.
  • Okulär besiktning av alla tillgängliga utrymmen och synliga ytor, tak och fasader.
  • Fuktindikering i våtutrymmen och okulär kontroll av golv och väggar.
  • Gradering av upptäckta brister och risk för skador.

När ska man anlita en besiktningsman?

Det är viktigt att besikta huset innan du skriver under köpekontraktet. Du har bara rätt att besikta huset efter att kontraktet är påskrivet om det finns en klausul om det i kontraktet. En sådan klausul bör vara såpass öppen att du kan låta köpet återgå utan att du behöver ange särskilda skäl för det.

Hur länge gäller en överlåtelsebesiktning?

Hur länge gäller en besiktning? Ett besiktningsföretag tar normalt ansvar för besiktningen i två eller tre år. Det är viktigt att förstå att besiktningsprotokollet är upprättat en viss dag och innefattar vad som gällde just den dagen. Det kan till exempel vara småskador som sedan ägaren har åtgärdat.

Relaterade inlägg: