Vad får man köra med CE?

Innehållsförteckning

Vad får man köra med CE?

Vad får man köra med CE?

Med ett körkort med behörigheten CE får du köra lastbilar och personbilar utan viktgräns. Du får också koppla till en eller flera släpvagnar utan viktgräns. För att ett CE-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med C-behörighet.

Har du körkort med behörigheten C?

  • Med behörigheten C får du köra lastbilar och personbilar utan någon viktgräns. Du får också dra en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg. För att få ett C-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med B-behörighet. Du har ett körkortstillstånd.

Vad är körkortsbehörigheten C1?

  • Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Hur får du köra lastbil med C1-körkort?

  • C1 – Medeltung lastbil Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Har du ett giltigt körkortstillstånd?

  • Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller både första gången du tar körkort eller om du redan har körkort men ska ta en ny körkortsbehörighet. Välj den behörighet som du är intresserad av och läs mer om hur du ansöker och vilka krav som gäller.

Relaterade inlägg: