Hur mycket bomull behövs för ett par jeans?

Innehållsförteckning

Hur mycket bomull behövs för ett par jeans?

Hur mycket bomull behövs för ett par jeans?

Bomullen som går åt till ett par jeans odlas på en yta av drygt tretton kvadratmeter. Ett halvt kilo kemikalier går åt. Ett par jeans förbrukar 6600 liter vatten. Det krävs 103 bekämpningsmedel.

Vad har jeans för funktion?

Jeansen, som från början syddes i brunt tyg, blev snabbt populära bland guldgrävare, cowboyer och andra arbetare som behövde slitstarka byxor. ... Jeansen blev senare en del av rock'n'roll-kulturen och blev populära världen över. Under slutet av 1900-talet har de blivit en modedetalj snarare än arbetskläder.

Hur många liter tar ett par jeans?

Hösten närmar sig och många vill uppdatera garderoben med ett par nya jeans. Det många inte vet är att det går åt 11 000 liter rent sötvatten och 1,9 kilo kemikalier för att producera ett enda par, och att 70 procent av ett plaggs klimatpåverkan sker under själva produktionen.

Hur mycket vatten används för att göra ett par jeans?

Textilier ska spåras bättre digitalt Vi vill därför uppmana konsumenter att räkna sina nyproducerade jeans och se hur mycket vatten det motsvarar. Fyra par jeans i garderoben motsvarar exempelvis 44 000 liter vatten, säger Nina Adler.

Relaterade inlägg: