Hur mycket kostar C1-körkort?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar C1-körkort?

Hur mycket kostar C1-körkort?

Det dök upp en lååång tråd i vår Facebookgrupp. Där beskrev Kenny Paavola sin väg fram till ett C1-kort så han kan köra familjens nya husbil som väger över 3 500 kg.

När får man ta C1 körkort?

Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 18 år. Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Kan man ta CE körkort direkt?

Övningsköra hos en utbildare Om du utbildar dig till yrkesförare (yrkesförarkompetens) kan du övningsköra och ta körkort för tung lastbil med släp redan när du har fyllt 18 år. Om du är yngre än 20 år får du inte övningsköra privat utan endast hos utbildaren. Läs mer om reglerna för yrkesförarutbildning.

Vad är körkortsbehörigheten C1?

  • Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Hur får du köra lastbil med C1-körkort?

  • C1 – Medeltung lastbil Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Hur gör du för att ta ett C-körkort?

  • Det första du ska göra för att ta ett C-körkort är att ansöka om ett körkortstillstånd för Grupp 2 hos Transportstyrelsen. Utan det får du varken övningsköra eller skriva in dig på en trafikskola.

Relaterade inlägg: