Får man betalt för att vara med i hemvärnet?

Innehållsförteckning

Får man betalt för att vara med i hemvärnet?

Får man betalt för att vara med i hemvärnet?

Du får ersättning för ditt engagemang i Hemvärnet. Om du deltar i en kurs eller en övning får du antingen en dagpenning eller en dagersättning. Vilken typ av ersättning det blir beror på kursens eller övningens längd. Dagpenningen beräknas med utgångspunkt från så kallad sjukpenninggrundande inkomst, SGI.

Kan man gå med i hemvärnet om man har ADHD?

Försvarsmakten har samma regler som Polismyndigheten när det gäller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Den som har till exempel adhd eller Aspergers syndrom anses inte lämplig för militärtjänstgöring och går inte vidare till den individuella prövningen hos Rekryteringsmyndigheten.

Får man ta lumpen med adhd?

Automatisk uteslutning av personer med autism och ADHD är diskriminering. Det är diskriminering när Försvarsmakten och Plikt- och prövningsverket med automatik utesluter personer som uppger att de har diagnoserna autism eller ADHD från möjligheten att prövas för militär tjänstgöring.

Får man ha skägg i lumpen?

Det kändes som ett påhopp på den personliga integriteten, säger han till Expressen.se. Tills vidare får skäggiga soldater stå högvakt, men däremot inte medverka vid statsceremonier så som statsbesök, dop eller begravningar.

Relaterade inlägg: