Vem utser huvudansvarig revisor?

Innehållsförteckning

Vem utser huvudansvarig revisor?

Vem utser huvudansvarig revisor?

När ett revisionsföretag registreras som revisionsbolag kan själva bolaget väljas till revisor, till skillnad från ett revisionsföretag som inte är registrerat. För varje revisionsuppdrag ska bolaget utse en godkänd eller auktoriserad revisor som blir huvudansvarig revisor för uppdraget.

Hur ofta måste man byta revisor?

För företag som måste ha revisor ska det stå i bolagsordningen hur många revisorer som kan väljas. Tiden för revisorns uppdrag är ett år. Den kan vara längre men får inte vara längre än fyra år.

När är det krav på revisor?

Ett privat aktiebolag måste ha en godkänd eller auktoriserad revisor om det når upp till minst två av följande gränsvärden för vart och ett av de två senaste räkenskapsåren: fler än 3 anställda (i medeltal) mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning. mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Vad är krav på revisorer?

  • Krav på revisorer. Det är bara de som fått behörighet av Revisorsinspektionen som får vara revisorer, nämligen: godkända revisorer. auktoriserade revisorer. registrerade revisionsbolag. En revisor i ett aktiebolag måste vara minst 18 år och får inte. vara i konkurs. ha förvaltare. ha näringsförbud.

Vilka föreningar har krav på revisor?

  • Ekonomiska föreningar, inklusive bostadsrättsföreningar, har krav på revisor. Kravet gäller även för ideella föreningar som är bokföringsskyldiga på grund av näringsverksamhet. I de flesta föreningar utses vid föreningsstämman en medlem i föreningen till förtroendevald revisor, en så kallad lekmannarevisor.

Vem kan kalla sig revisor?

  • Vem som helst kan kalla sig revisor, men auktoriserade och godkända revisorer har sina titlar skyddade enligt revisorslagen (2001:883). ... För de största företagen med någon av dessa bolagsformer gäller ett stärkt krav på revisorn, som måste ha avlagt revisorsexamen och vara auktoriserad av RN.

Kan aktiebolag ta bort kravet på revisor?

  • Aktiebolag kan välja att ta bort kravet på revisor om de inte når upp till två av dessa värden för båda de två senaste räkenskapsåren: 1 fler än 3 anställda (i medeltal) 2 mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning 3 mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Relaterade inlägg: