Kan man registrera en cross?

Innehållsförteckning

Kan man registrera en cross?

Kan man registrera en cross?

För att kunna registrera, och därmed lagligt framföra fordonet, krävs att det uppfyller kraven för aktuellt fordonsslag, vilket i normalfallet bevisas genom att fordonstillverkaren utfärdat ett intyg (Certificate of Conformity) för fordonet.

Vad krävs för att Lv regga en cross?

Har du inget COC intyg så är inte hojen mycket till å regga faktiskt, då får du göra alla dessa prov och tester själv vilket blir mycket dyrt samt att du kommer få en hel del pappersarbete att göra, papper som ska fram som inte finns = mycket pengar + då alla testerna den måste genomgå, 10 tusen är ingen underdrift i ...

Kan man göra en cross till moped?

Svar: Hej Tony! Om du ska bygga ett nytt fordon, exempelvis fiddy till klass 1 moped, så måste du typbesikta innan du kan registrera den. Alternativt kan du kontakta bilprovningen och fråga vad som krävs för typbesiktning. Här har Jim Lundberg skrivit mer om typbesiktning.

Hur registrerar man en enduro?

Fordon med en särskild textkod i vägtrafikregistret ska ha en tävlingsskylt. Enduro- och trialmotorcyklarna med textkoden T71MC ska ha tävlingsskylt. Likaså rallybilarna med textkoderna T71R, T71X, T71Y, T71Z, T71ZE och T71ZK. Om din bil har textkod T71ZO så ska den ha ordinarie, vita registreringsskyltar.

Får man köra enduro på väg?

En enduromotorcykel går däremot att besiktiga för att framföra på allmän väg eftersom den i många fall är utrustad med belysning och går att göra trafiksäker. Vill man göra det så krävs det att den blivit besiktigad och registrerad för landsväg, och att du innehar körkort, såklart.

Relaterade inlägg: