Vad kostar e behörighet?

Innehållsförteckning

Vad kostar e behörighet?

Vad kostar e behörighet?

För att göra ett körprov måste du ha ett giltigt kunskapsprov. Avgiften för körprov för behörighet BE är 1650 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2145 kronor.

Vad krävs för att få körkortstillstånd och körkort?

  • Synkrav körkort. För att få körkortstillstånd och körkort behöver du en god syn och uppfylla vissa synkrav. Därför behöver du kontrollera synen hos en optiker och bifoga resultatet från syntestet när du ansöker om körkortstillstånd. Kraven på synen varierar beroende på körkortsbehörighet.

Hur mycket väger ett B-körkort?

  • B-körkortet ger dig möjlighet att köra fordon och släp som tillsammans väger högst 3 500 kg. Har du ett utökat B-körkort, ett så kallat B96, får du köra bil och släp med maxvikt på 4 250 kg. Läs mer om B-körkort och släp här. Vill du köra ännu tyngre släp ska du skaffa dig ett BE-körkort. Då finns ingen övre gräns för vad bil och släp får väga ...

Hur ska man få körkortstillstånd för Grupp 1?

  • Övningsköra med tungt släp För att få övningsköra med personbil eller lätt lastbil med tungt släp ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 1 och du ska ha fyllt 18 år. Du kan snabbt och enkelt ansöka om att körkortstillstånd via tjänsten Ansök om körkortstillstånd (grupp 1).

Vad är kraven på synskärpa för körkort?

  • Kraven på synen varierar beroende på körkortsbehörighet. Krav på synskärpa för AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort Det krävs att du har minst 0,5 i synskärpa när du ser med båda ögonen med eller utan glasögon eller linser. Behörighet kan medges även om syn helt saknas i ett öga. Du får inte vara totalt nattblind.

Relaterade inlägg: