Vad är OCR för sport?

Innehållsförteckning

Vad är OCR för sport?

Vad är OCR för sport?

OCR, som det kallas på engelska och av de insatta, står för Obstacle Course Run och innehåller olika moment som prövar din styrka, uthållighet och pannben. Om du är sugen eller inställd på att köra ett OCR-lopp kan du med fördel ta del av tipsen Fanny Ahlfors delar med sig av här.

Hur lång tid tar Toughest?

Terrängbana. När du genomför ett Toughestlopp måste du ta dig igenom en rad olika terränger. Gräs, sand, grus, lera och vatten är några exempel på vad du kommer att möta under den 8 km långa banan. Varje event och stad är unik och vi kämpar hårt med att anpassa banan för att utnyttja möjligheterna i den rådande miljön.

Hur ska man träna inför Tough Viking?

Mårtens fem tips inför Tough Viking:

  1. Träna hinderbana eller specifika övningar som exempelvis monkeybar och repklättring.
  2. Träna upp konditionen så att du orkar; gärna intervaller i backe eller i kuperad terräng.
  3. Styrketräna funktionellt så att du lär dig använda och kontrollera din kropp.

Hur svårt är Tough Viking?

– Alla klarar ett Tough Vikining-race, säger experten Mads Jacobsen. Tough Viking är precis som namnet antyder ett tufft lopp att genomföra. Men trots att det är hårt, blött och jobbigt att springa ett hinderlopp, ett så kallat obstacle race, är det fler än någonsin som lockas av utmaningen.

Hur ska jag träna inför Toughest?

Vårt första pass kommer att bli en s.k. ”Tabata”. Tabata är en utav de mest populära formerna av högintensitets-intervallträning (HIIT). Grundkonceptet är att träna hårt i 20 sekunder och vila i 10 sekunder. För att underlätta din träning, rekommenderar vi att du installerar en Tabata-tidtagningsapp på din telefon.

Hur svårt är Toughest?

Toughest är en av de mest utmanande hinderbanorna i Norden med sin cirka åtta kilometer långa bana med ett 40-tal hinder som kräver alltifrån styrka, uthållighet till balans, smidighet och teknik. – Den största utmaningen när man deltar i hinderbanetävlingar är att man måste vara allroundtränad.

Relaterade inlägg: