Hur lyckas man med aubergine?

Innehållsförteckning

Hur lyckas man med aubergine?

Hur lyckas man med aubergine?

Norm grilltid: Halverad aubergine grillas 10-15 minuter totalt, vänd några gånger. Tunna skivor grillas 2 minuter på var sida, tjockare skivor 4 minuter, i form eller folie 5-10 minuter. Aubergine kan lättkokas i förväg för att bli jämnare genomstekt på grillen och det går fort att grilla.

Hur vet man om en aubergine är dålig?

Aubergine kallas även äggplanta. Skalet är mörklila men fruktköttet är ljust, nästan vitt. Om fruktköttet är mjukt och brunt så är auberginen dålig och bör slängas.

Hur länge håller en aubergine?

Aubergine kan förvaras både i kylen och vid rumstemperatur, men hållbarheten är längst vid ca 8-10 grader och med hög fuktighet – då kan den hålla i 4-6 dagar. Det är en ganska känslig grönsak så det är viktigt att undvika att den blir klämd eller får köldskador.

Hur stor kruka behöver aubergine?

aubergine Det är lättast att så i ganska stora krukor ca 10x10 cm, med blomjord i botten och såjord högst upp, plantorna blir stora ganska snabbt. Plantera om i större krukor och klipp plantan när den är 20-25 cm hög så blir den buskigare. Plantera ut i stora krukor, växthus eller pallkrage när frostrisken är över.

Relaterade inlägg: