Vad krävs för att få omställningsstöd?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få omställningsstöd?

Vad krävs för att få omställningsstöd?

Stödet riktar sig till aktiebolag eller organisationer med F-skatt och en omsättning på minst 250 000 kronor under det senaste räkenskapsåret. För att kunna ta del av stödet måste företaget ha tappat minst en viss andel av sin omsättning under stödperioden jämfört med samma period förra året.

Vilka kan söka omställningsstöd?

Förutsättningen för att kunna söka omställningsstöd är att företaget tidigare haft en omsättning på minst 250 000 kronor under räkenskapsåret som avslutades närmast före .

När öppnar omställningsstöd?

Förändringarna trädde i kraft den 1 november 2021. EU-kommissionen har godkänt Sveriges ansökan om att utöka det förstärkta omställningsstödet till vissa särskilt drabbade företag. Den 28 oktober 2021 fattade regeringen därmed beslut om förlängningen. Förändringarna trädde i kraft den 1 november 2021.

Hur bokförs Omsättningsstöd?

Omsättningsstödet redovisas som en övrig intäkt och kan bokföras på konto 3980, Erhållna offentliga stöd.

Kan handelsbolag söka Omsättningsstöd?

Omsättningsstöd till handelsbolag för juli-september 2021 För att kunna söka stöd för juli-september 2021 krävs att företaget har tappat minst 30 procent i omsättning jämfört med motsvarande period 2019. Stöd kan då utgå med 90 procent av omsättningstappet upp till 24 000 kr per månad och delägare i handelsbolaget.

När kan man söka omställningsstöd 2021?

Ansökan är öppen för perioden augusti 2020 till september 2021. Sista dag att ansöka är den 30 december 2021. Sista datum Skatteverket kan bevilja omställningsstöd är den . Det gäller även vid en begäran om ändring av ett beslut Skatteverket redan har fattat.

Vad innebär ett omställningsstöd till företag?

  • Riksdagen har godkänt regeringens förslag om om ett omställningsstöd till företag. Omställningsstöd innebär att du som företag kan få stöd för dina fasta kostnader om ditt företag har tappat i omsättning under mars och april 2020 på grund av coronaviruset. Det går inte längre att ansöka om omställningsstöd.

Hur beräknas omställningsstödet?

  • Hur beräknas omställningsstödet? Omställningsstöd ges med ett belopp som motsvarar en andel av företagets fasta kostnader för mars och april 2020. Andelen fasta kostnader beräknas som den procentuella nedgången i nettoomsättning för mars och april 2020 jämförd med mars och april 2019, multiplicerad med 0,75.

När ska ansökan om omställningsstöd göras?

  • Ansökan om omställningsstöd ska göras på Skatteverkets hemsida genom att logga in på “Mina sidor”. Ansökan öppnar den 22 juni kl 12.00 och sista dag att ansöka är den 31 augusti 2020. Om flera bolag inom en koncern ansöker om stödet ska ansökan lämnas samtidigt för alla bolag tillsammans med uppgifter om koncernstrukturen.

Vem kan få omställningsstöd för näringsverksamhet i Sverige?

  • Omställningsstödet kan ges till alla företag som bedriver näringsverksamhet i Sverige och är registrerade för F-skatt med en nettoomsättning om 250 000 kronor det senaste verksamhetsåret. För att kunna få stöd krävs att nettoomsättningen i mars och april 2020 minskade med minst 30 procent jämfört med samma månader föregående år.

Relaterade inlägg: