Vilken merit behövs för sjuksköterska?

Innehållsförteckning

Vilken merit behövs för sjuksköterska?

Vilken merit behövs för sjuksköterska?

Godkänt i minst 22 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Är undersköterska och vill bli sjuksköterska?

Det är något som regeringen har förstått och i september 2020 föreslog de att undersköterskor ska kunna ta en förkortad utbildning för att ta steget till sjuksköterska. Ett alternativ för undersköterskor som vill utveckla ny kompetens för att bli än mer attraktiva på arbetsmarknaden är att bli specialistundersköterska.

Måste man ha matte 2 för sjuksköterska?

Hej, Vad roligt att du vill bli sjuksköterska! För att gå Sjuksköterskeprogrammet krävs grundläggande behörighet + Matematik 2 (i vilken av spåren som helst a, b eller c), Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

Vill bli sjuksköterska?

Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen. Under sjuksköterskeprogrammet varvas teoretiska delar med verksamhetsförlagd utbildning, dvs.

Relaterade inlägg: