Hur svårt är det att komma in på veterinärutbildning?

Innehållsförteckning

Hur svårt är det att komma in på veterinärutbildning?

Hur svårt är det att komma in på veterinärutbildning?

Att komma in på veterinärutbildningen i Sverige är ju väldigt svårt pga de få platserna och höga söktrycket så jag bestämde mig för att söka mig utomlands. Jag hade hört väldigt positiva omdömen om veterinärutbildningen i Ungern från veterinärer i Sverige och före detta studenter från universitetet i Ungern.

Kan man bli veterinär om man går samhäll?

Men visst kan du slutligen bli veterinär oavsett vilket gymnasieprogram du har gått. På Samhällsprogrammet har du redan grundläggande högskolebehörighet, så det behöver du inte lägga till. För att bli veterinär är behörigheten är grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4.

Måste man vara bra på matte för att bli veterinär?

Vad roligt att du är intresserad av att bli veterinär! Behörigheten är grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4. ... Det är alltså mycket matte som krävs och du behöver även få A i alla kurser.

Kan man bli veterinär om man går ekonomi?

Hej, Om du vill bli veterinär så är det bara Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning som ger den behörigheten. För att bli behörig till veterinärprogrammet på universitet/högskola behöver man nämligen grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4.

Relaterade inlägg: