Kan man gå Riskettan innan Handledarkurs?

Innehållsförteckning

Kan man gå Riskettan innan Handledarkurs?

Kan man gå Riskettan innan Handledarkurs?

Riskutbildning 1 Den är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen och varar i 3 timmar. "Riskettan" måste vara genomförd och godkänd innan teoriprovet och uppkörningen.

Hur snabbt får en lätt MC gå i?

För lätt motorcykel gäller hastighetsbegränsningarna för den väg du kör på. Det finns ingen övre gräns för hur fort en lätt motorcykel får gå som det gör för mopeder. Några sådana regler finns inte för motorcyklar, här är det istället styrkan på motorn som avgör vilken klass den tillhör.

Vad gäller övningskörning med lätt MC och tung MC?

  • För övningskörning med lätt mc, mellanstor mc eller tung mc är reglerna desamma. Det enda som skiljer är åldern då du får börja övningsköra. Läs mer om de olika motorcykelklasserna och åldersgränser här. Alla som övningskör måste först och främst ha ett körkortstillstånd för Grupp 1.

Vilka regler gäller för övningskörning med motorcykel?

  • För övningskörning med lätt mc, mellanstor mc eller tung mc är reglerna desamma. Det enda som skiljer är åldern då du får börja övningsköra. Läs mer om de olika motorcykelklasserna och åldersgränser här. Alla som övningskör måste först och främst ha ett körkortstillstånd för Grupp 1. Läs mer om körkortstillstånd för motorcykel här.

Har du en godkänd handledare för övningskörning?

  • Du måste ha en godkänd handledare för att få övningsköra privat. Handledaren är ansvarig och anses som förare vid övningskörningen. Vid övningskörning med motorcykel i gatutrafik och på landsväg skall den som har uppsikt över körningen följa med som passagerare på fordonet eller själv köra motorcykel.

Vad krävs för att få övningsköra med personbil?

  • Vid all privat övningskörning krävs att körningen sker under uppsikt av en person som är godkänd som handledare. Det finns inget förbud mot att fler personer är med i bilen. För att få övningsköra ska du. ha fyllt 16 år om du bara ska övningsköra med personbil.

Relaterade inlägg: