Vilka egenskaper har Ares?

Innehållsförteckning

Vilka egenskaper har Ares?

Vilka egenskaper har Ares?

Han kallas för krigets gud, men egentligen är han stridens och blodtörstens gud. Hans syster Athena var mer den skickliga, genomtänkta stridens gud. Ares är hetlevrad och tänker sig sällan för. Han lever för att strida och kastar sig gärna in i vilken kamp som helst, oavsett om det gäller en god eller ond sak.

Vad kännetecknar Poseidon?

Poseidon, trodde man, styrde över farliga undervattensströmmar och vilda oväder till havs. I konsthistorien brukar han framställas med snäckor i skägg och hår, omslingrad av sjögräs och alger. Ibland drar sjöhästar hans vagn, där han far fram med treudden, ljustret, i sin höjda högerhand.

Var bodde Ares?

Till de största gudarna och gudinnorna räknas utöver Zeus, Hera, Poseidon, Demeter, Hefaistos, Athena, Apollon, Artemis, Ares, Afrodite, Eros, Hermes och Hades. De flesta av de mest betydelsefulla grekiska gudarna bodde på berget Olympen som fanns i himlen.

Vad gjorde Ares?

Άρης) var krigets, ursinnets och det besinningslösa våldets gud i grekisk mytologi. Han var son till Zeus och Hera. Han identifieras med den förgrekiske krigsguden Enyalios. Ares deltog ofta i stora krig.

Vad är Poseidon?

Poseidon var son till Kronos och Rhea, och bror till Zeus och Hades, make till Amfitrite. Med Amfitrite hade han sonen Triton.

Relaterade inlägg: