Kan jag köpa huset?

Innehållsförteckning

Kan jag köpa huset?

Kan jag köpa huset?

Skaffa lånelöfte När du fått en uppfattning om din prisnivå på ditt nya boende kan du ansöka om ett lånelöfte. Att ha ett lånelöfte klart har flera fördelar: Krävs ofta för att få vara med i budgivning. Lånelöftet är giltigt i sex månader.

Vad krävs för att få köpa en lägenhet?

För att kunna köpa en lägenhet i dag krävs därför en kontantinsats på minst 15 procent av köpeskillingen. Allt enligt Finansinspektionens bestämmelser. Ska du till exempel köpa en bostad som kostar två miljoner kronor måste du ha sparat ihop 300 000 kronor.

Hur kan man köpa hus utan kontantinsats?

Kan man köpa hus eller lägenhet utan kontantinsats? Nej, du måste ha minst 15 % av bostadens pris i kontantinsats enligt svensk lag, resterande 85 % av bostadens pris kan du finansiera med bolån. Det går alltså inte att ta bolån utan kontantinsats.

När betalar man för husköp?

I samband med kontraktsskrivningen betalar du handpenning, som brukar vara 10 procent av köpeskillingen. Ofta kan banken hjälpa till med ett handpenninglån på kort varsel. Detta brukar betalas tillbaka vid tillträdesdagen. Överlåtelsen av huset sker ofta på köparens bank.

Kan man köpa bostad utan lån?

Bra att låna om räntan är låg Har man bara pengarna är det väl bäst att köpa kontant, utan att behöva låna? ... I det läget tjänar man pengar på att låna och det är en sämre affär att köpa hus kontant. Är man rädd för en kraftig ränteuppgång kan det dock vara bättre att låna så lite som möjligt.

Måste man ha en kontantinsats?

Bolånetaket kräver en kontantinsats på 15 procent Men sedan bolånetaket infördes i Sverige 2010, kan du endast låna upp till 85 procent av värdet på din nya bostad. Du måste alltså, enligt Finansinspektionens regler, betala 15 procent med egna pengar i kontantinsats.

Relaterade inlägg: