Vad är Naja?

Innehållsförteckning

Vad är Naja?

Vad är Naja?

Naja betyder lillasyster på grönländska. Det betyder även kobra på latin. Glasögonkobran som kommer från Indien och Sri Lanka heter Naja naja på latin. ... Att naja armering inom byggbranchen betyder att sammanbinda något.

Vad betyder välan?

Välan betyder ungefär detsamma som nåväl.

Vad menas med Najning?

1. Vad är syftet med najningen? Är det bara att hålla ihop armeringen tills betongen stelnat? Japp, hålla ihop och hålla på plats, så armeringen blir kvar på den plats som är tänkt.

Vad gör man när man najar?

Först och främst behövde en betongplatta gjutas för att muren ska ha en stadig botten att stå på. Dem började med att göra en form av armeringsjärn där plattan ska ligga, detta görs genom att man najar ihop massor av armeringsjärn tills dem fått ihop en form som liknar ett nät.

Vad är Celeber?

Celeber betyder ungefär detsamma som ryktbar.

Vad är en förkämpe?

Förkämpe betyder i stort sett samma sak som förespråkare.

Vad är Naja Bygg?

Najautomat – Lika självklar som en pensel. ... Idag är en automatisk najmaskin lika självklar för armeraren som en pensel är för målaren. Maskinsortimentet täcker ett brett register, från de klenaste järnen upp till totalt 65 mm (sammanlagda dimensioner) armering.

Måste man Naja armeringsnät?

Re: Najning av armeringsnät Det är överlappningen där betongen parallellt häftar fast i armeringsjärnen som ger styrkan i den färdiga plattan, eller snararer att armeringen blir jämnstark. Najningen och stöden är till för att armeringen skall hamna på rätt plats i betongen och inte flytta sig före och under gjutning.

Vad gör man när man armerar en bro eller en husgrund?

Viktigt att säkerställa: att korsande stänger och nät är korrekt monterade, la måste underliggande respektive överliggande armering ligga rätt längsriktning (se ritning) att lösa delar såsom genomföringar och rör är fixerade i armeringen.

Relaterade inlägg: