Vad krävs för att ett filosofiskt samtal ska vara givande?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att ett filosofiskt samtal ska vara givande?

Vad krävs för att ett filosofiskt samtal ska vara givande?

Filosofiska samtal med Tänka Noga kräver inga förkunskaper. Det enda som krävs är nyfikenhet och en önskan att fundera över världen omkring en och hur andra uppfattar den. Vi pratar nästan aldrig om vad filosofer har tänkt och tyckt - samtalen utgår från deltagarnas tankar här och nu.

Vad lär man sig i filosofi?

Filosofi är ett humanistiskt ämne som har förgreningar i alla områden av mänsklig kunskap och verksamhet, eftersom det behandlar grundläggande frågor om verklighetens natur, kunskapens möjlighet och värdenas existens.

Vad är skillnaden mellan ord och sak?

Många gånger är det praktiskt att skilja mellan mening och referens när det gäller ett ord eller begrepp: Mening är det som uttrycks med språkliga medel, d.v.s. det man begriper eller förstår när man hör ordet. ... Referens är alla de företeelser eller ting som ett ord refererar till, syftar på.

Vad gör man när man preciserar ett ord?

När man preciserar ett ord så minskar man vagheten av ett ordet genom att sätta upp gränser för hur ordets tillämpning. Exempel: "Usain Bolt springer 60 meter snabbt" , denna mening är vag för att ordet snabb är relativt.

Relaterade inlägg: