Vad gör mig till en bra kollega?

Innehållsförteckning

Vad gör mig till en bra kollega?

Vad gör mig till en bra kollega?

Att vara en bra kollega handlar i grunden om att göra sina arbetsuppgifter utifrån bästa förmåga och samtidigt anstränga sig för att bygga goda relationer, menar Angela Ahola. − Det finns två kluster av egenskaper som vi värdesätter mycket hos våra kollegor.

Vad är en bra Teamspelare?

Så därför värderar dina chefer och kollegor din pålitlighet lite högre än allt annat. På en arbetsplats är ni ett team och genom att visa att du är en teamspelare så kommer du att stiga i din chefs ögon. Att inte tveka för att hjälpa till när det krisar och fråga om en kollega behöver hjälp är guld värt.

Är hjälpsam en egenskap?

Hjälpsamhet är en personlig egenskap. Hjälpsamma personer hänger sig åt att hjälpa andra människor där och då det behövs. Denna egenskap anses av många vara moraliskt eftertraktansvärd, alltså en dygd. Oombedd hjälpsamhet som går fel kan uppfattas som en björntjänst.

När man inte kommer överens med kollega?

Ibland kan anledningen till varför man inte kommer överens med en kollega vara att personen har samma dåliga vanor som du har. När de reflekterar tillbaka mot dig gillar du det inte. Ibland kan man ogilla en kollega eftersom den personen alltid kritiserar dig eller säger vad du gör.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man arbetar med människor?

Det här är det viktigaste på arbetsplatsen: Bra balans mellan jobb och fritid (39%) Flexibla arbetstider (31%) Utmanande arbetsuppgifter (27%) Att jag känner att mitt jobb tillför något för samhället/bidrar till en bättre värld (22%)

Hur skriver man hjälpsam?

Språkrådet: bara människor är hjälpsamma Svaret jag fick från Språkrådet innehöll bland annat den här formuleringen: ”Sammanfattningsvis skulle jag ännu inte beskriva det som en helt vedertagen användning i standardsvenska, i alla fall inte i formellare stilar, men som balanserande på gränsen dit.”

Vilka egenskaper uppskattas du mest för?

Tio i topp

  • Att du har en positiv inställning till jobbet.
  • Att du tar eget ansvar.
  • Att du är hjälpsam.
  • Att du har humor.
  • Att du levererar resultat.
  • Att du kan ge konstruktiv kritik.
  • Att du är omtänksam.
  • Att du ger beröm till andra.

Relaterade inlägg: