Hur är relationsdatabaser uppbyggda?

Innehållsförteckning

Hur är relationsdatabaser uppbyggda?

Hur är relationsdatabaser uppbyggda?

En relationsdatabas är uppbyggd av tabeller. Dessa består av fält (kolumner) och poster (rader). I exemplet nedan, tabellen ”Anställda”, är fälten personnummer, namn och lön de uppgifter ett företag vill lagra om sina anställda. Varje anställd är en post/rad i tabellen.

Vad är en vy databas?

– view – ett förprogrammerat urval ur en databas. En vy består av de poster i databasen som för tillfället uppfyller det förprogrammerade villkoret. ... Men när den har tagits fram kan man använda den som vilken databas (mer exakt: tabell) som helst. Man kan beskriva det som en virtuell tabell.

Vad är en databas?

En databas är en samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information, samt ofta även att ändra informationen.

Hur använder man Google Scholar?

Google Scholar är Googles sökmotor som söker information i vetenskapliga och akademiska webbkällor. Sökresultaten innehåller bl. a. forskningsmaterial, föredrag, böcker, abstrakt, konferenspapper och artiklar av akademiska förlag, samfund, universitet och andra vetenskapliga organisationer.

Relaterade inlägg: