Vad har vithajen för egenskaper?

Innehållsförteckning

Vad har vithajen för egenskaper?

Vad har vithajen för egenskaper?

Den är en mycket stor och snabb haj som aktivt jagar stora marina däggdjur, framför allt sälar, i både varma och kalla vatten. Att den är snabb och dessutom kan jaga effektivt i kallare vatten gör den till ett av de mest framgångsrika rovdjuren i havet.

Hur snabb är en vithaj?

56 km/hMaximum, In Short Bursts Great white shark/Speed

Vad äter en vithaj?

En del arter är allätare och lever av fiskar, kräftdjur, sköldpaddor eller marina däggdjur som sälar. Andra äter plankton och får i sig föda genom att filtrera vatten när de simmar.

Hur ser vithaj ut?

Utseende och anatomi. Vithajen är den största nu levande rovfisken, och den tredje största hajarten. Hanar blir oftast uppåt 3,5–4 meter och honor något större på mellan 4,5 och 5 meter. ... Vithajar kan bli upp till 70 år.

Vad har vithajen för fiender?

Med sylvassa tänder och en matchvikt på drygt två ton regerar vithajen världshaven från sin plats på toppen av näringskedjan. Men utanför den sydafrikanska kusten har ett nytt, stort rovdjur petat hajen från tronen och placerat sig själv högst upp: Späckhuggaren.

Hur mycket kan en vithaj äta?

Vithaj som uppnår en längd över 3,6 meter äter till 80 % marina däggdjur bestående av sälar, delfiner och valar. När vithajen är yngre och mindre jagar den främst andra hajar, rockor och benfiskar. Vithajen äter inte 11 ton föda om året men närmare 2 ton föda per år.

Relaterade inlägg: