Varför ska du enbart anlita ett auktoriserat VVS-företag?

Innehållsförteckning

Varför ska du enbart anlita ett auktoriserat VVS-företag?

Varför ska du enbart anlita ett auktoriserat VVS-företag?

För kunden gäller det att undvika oseriösa företag som inte vet vad lagstiftningen säger eller vad försäkringsbolagen kräver. Att bli tvungen och göra om badrummet på nytt på grund av ett dåligt jobb eller till och med en vattenskada, finns ett enkelt hjälpmedel – anlita ett auktoriserat VVS-företag.

Hur vet man om man har säker vatten?

Kräv Säker Vatten-intyg – Kolla om VVS-företaget är auktoriserat på www.säkervatten.se. Kräv alltid intyg om en Säker Vatteninstallation, säger Thomas Helmerson. Intyg om en säker vatteninstallation är ett kvalitetsdokument som uppfyller kraven från myndigheter, besiktningsmän och försäkringsbolag.

Hur får man VVS certifikat?

Så här kan du bli certifierad som VVS-montör och isoleringsmontör: Lärling/anställd under utbildning: Du har ett utbildningsavtal med ett företag som är anslutet till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och gör ett branschprov i slutet av din lärlingsutbildning.

Måste man ha säker vatten?

Om du själv köper in saker till din ombyggnad så är det viktigt att du är säker på att de klarar de krav som ställs på produkter i Sverige. Vattentrycket är exempelvis i Sverige 10 bar och alltså högre än i en del andra länder. Produkter måste klara av trycket för att inte orsaka vattenskador.

Relaterade inlägg: