Hur kommer minPension se ut?

Innehållsförteckning

Hur kommer minPension se ut?

Hur kommer minPension se ut?

Det enklaste sättet att få koll på hela din pension är att logga in på minPension med e-legitimation. Där kan du göra en pensionsprognos och jämföra din framtida ekonomi med den du har idag. Prognosen visar också vad skillnaden blir om du till exempel går tidigare eller senare i pension.

Vilka har betalat in minPension?

minPension kan du inte se vilka arbetsgivare som betalar eller har betalat in till din tjänstepension. Däremot får du veta vilket bolag som förvaltar pengarna. För att ta reda på vem som har betalat en viss tjänstepension kan du kontakta valcentralen eller det pensionsbolag som administrerar din pension.

Kan man lita på pensionsprognosen?

Kan man lita på minPensions uppgifter? Svaret är att du kan lita på våra uppgifter. Den pensionsprognos som du ser på Pensionsmyndighetens hemsida levereras av minPension via en teknisk lösning. Det är alltså vår pensionsprognos du får, oavsett vilken kanal du väljer.

Är minPension bra?

Högre pension om du jobbar länge Kolla vad du får om du jobbar efter 65. Hög lön ger bra inbetalningar till tjänstepensionen. Men i de allra flesta avtalen så upphör inbetalningarna när du fyller 65 år. Jobbar du längre får du bara inbetalningar till den allmänna pensionen.

Vad blir minPension 2021?

Garantipensionen och vissa tjänstepensioner höjs med prisbasbeloppets förändring som är 1,5 (0,6) procent. Den genomsnittliga totala pensionen, allmän pension och tjänstepension**, ökar med 3 () kronor per månad efter skatt. Det motsvarar en ökning på 2 () kronor per månad före skatt.

Vilka arbetsgivare har betalat tjänstepension?

Ett sätt att ta reda på om tidigare arbetsgivare betalat tjänstepension är att logga in på www.minpension.se. Där får du en överblick över din allmänna pension samt de tjänstepensionsförsäkringar du har och var de förvaltas.

Vad är skillnaden på inkomstpension och premiepension?

Så fungerar allmän pension Varje år avsätts 18,5 procent av din pensionsgrundande inkomst det vill säga lön och andra skattepliktiga ersättningar upp till 7,5 inkomstbasbelopp till allmän pension. Den största delen, 16 procent, går till inkomstpensionen. Resterande mindre del, 2,5 procent, går till premiepensionen.

Relaterade inlägg: