Vad står OB tillägg för?

Innehållsförteckning

Vad står OB tillägg för?

Vad står OB tillägg för?

Om du arbetar obekväm arbetstid innebär det att din ordinarie arbetstid helt eller delvis är schemalagd till kvällar och helger. ... Regler om ersättning när du arbetar på förskjuten arbetstid (ob-ersättning) finns i Unionens kollektivavtal under rubriken "Ersättning för arbete på förskjuten arbetstid".

Vad är olika tamponger gjorda av?

Så här funkar tamponger En tampong är gjord av bomull, och har ett snöre i ena änden. Tampongen suger upp blodet så att det inte rinner ut. Tamponger finns olika storlekar.

När kom OB?

De första åren med o.b.® (1952)

Vilken tampong är minst?

Första gången du använder tampong ska du välja den minsta storleken, o.b.® ProComfort™ Mini, med slutna kanaler och det unika SilkTouch™-höljet.

Vad är OB-tillägg kommunal?

När: Tillägg för arbete på obekväm arbetstid – ob-ersättning utgår för den ordinarie arbetstid som infaller måndag – fredag 17:30 – 06:00. Lördagar efter kl 12:00 samt söndagar, helgdagsaftnar, helgdagar.

Vad är OB-tillägg restaurang?

Ordinarie OB-ersättning
Gäller frånPer timme
1 november 202023,53 kr
24,09 kr

Hur tillverkas mensskydd?

Poröst material som består av trä- eller polyesterfiber. Transporterar vätska från ytan till produktens kärna där sedan vätskan lagras. Pappersmassa, en kombination av pappersmassa och superabsorberande material för bindor och trosskydd. För tamponger (i tillämpliga fall) används viskos istället.

Hur tillverkas en tampong?

Den absorberande kärnan i våra tamponger är gjord av viskos, en biologisk nedbrytbar och hållbar fiber tillverkad av naturlig trämassa som är bevisat säkert. Viskos har specifika egenskaper såsom absorptionsförmåga och styrka som gör viskosfibrerna till ett perfekt material för tampongens absorberande kärna.

Vem kom på tampongen?

Tampongen förs in i slidan för att suga upp menstruationsblod och förhindra att mensblodet kommer ut ur slidan. Den moderna tampongen för detta ändamål uppfanns 1936 av Dr. Earle Haas och Michael Dunn.

Vad kostar ett paket OB?

o.b.®. 32 st. Jfr-pris 1.56 kr/st.

Relaterade inlägg: