Vilka handlar second hand?

Innehållsförteckning

Vilka handlar second hand?

Vilka handlar second hand?

Några siffror från den kommande rapporten

  • 35 procent av svenskarna har handlat möbler och heminredning.
  • 25 procent har handlat kläder och skor.
  • 23 procent har köpt begagnade barnprodukter eller leksaker.
  • 46 procent har handlat second hand på nätet.
  • Av de som handlar second hand är fördelningen män och kvinnor jämn.

Varför vill man inte köpa second hand?

Second hand garanterar ju inte att materialet är bra och därför inte heller att plagget skulle hålla länge. Själv känner jag att man endast kan bryta det destruktiva mönstret av dålig kvalitet genom att köpa något som verkligen håller, oberoende om det är begagnat eller nytt.

Varför är det bättre att köpa begagnat?

Att handla begagnat är inte bara bra för plånboken. Det är riktigt bra för miljön också. Genom att handla begagnade saker kan vi tillsammans påverka mängden av nyproduktion av miljöskadliga, och resurskrävande, ämnen som exempelvis plast, stål och aluminium. ... Och det är inte bara nyproduktionen av plast som minskat.

Hur många handlar second hand?

Allt fler köper begagnade saker online och handeln mellan privatpersoner ökar. 35 procent av konsumenterna har handlat heminredning och möbler second hand online under förra året. 25 procent har handlat second hand-kläder eller skor och 23 procent har köpt barnprodukter och leksaker.

Varför har second hand blivit populärt?

Vi har tidigare nämnt att en stor anledning till att folk handlar second hand är att det är mycket billigare än att handla helt nytt. Men som sagt är det även mycket bättre för miljön att handla begagnat. Att slänga fullt användbara prylar istället för att ge eller sälja dem till någon annan orsakar stora miljöskador.

Relaterade inlägg: