Var kan man se vad en fastighet sålts för?

Innehållsförteckning

Var kan man se vad en fastighet sålts för?

Var kan man se vad en fastighet sålts för?

Fastighetsprisregistret innehåller information om försäljningar och andra överlåtelser av fastigheter. Information om en överlåtelse kan till exempel vara köpeskilling, köpedatum, köpare och säljare. Fastighetsprisregistrets information används ofta som underlag för fastighetsvärdering och statistik.

Vem har sålt en fastighet?

I lagfarten finns som sagt information om vad fastigheten har sålts för. Dessa uppgifter köper vi in från Lantmäteriet och publicerar under Slutpriser. Slutpriser gör det möjligt att för vem som helst se vilket pris en köpare har betalat för en bostad!

När visas slutpriser?

För att Slutprisbevakning ska kunna aktiveras behöver både säljare och köpare av den aktuella bostaden godkänna det. När bostaden är såld, dagen efter att köpekontraktet är påskrivet, får du veta vad bostaden såldes för. Informationen skickas till dig via sms eller e-post – du väljer.

Är fastighetsaffärer offentliga?

Uppgifterna är hämtade från Lantmäteriets register och således offentliga. Tidningar på de flesta orter i landet har numera fastighetsaffärer som ett inslag, i Sigtuna kommun har exempelvis UNT.se dessa sedan flera år tillbaka.

Är köpekontrakt offentlig handling?

Nej, ett köpekontrakt som finns hos en bostadsrättsförening är inte en allmän handling. Regler om allmänna handlingar finns i Tryckfrihetsförordningen och Offentlighet- och sekretesslagen. Av 2 kap 3 § TF följer vad som är en allmän handling, ett krav är att den ska förvaras eller upprättas hos en myndighet.

Relaterade inlägg: