Hur odlar man bäst i pallkragar?

Innehållsförteckning

Hur odlar man bäst i pallkragar?

Hur odlar man bäst i pallkragar?

Odla i pallkrage

  1. Jämna ut marken där du vill att din pallkrage ska stå.
  2. Placera en barkduk i botten på din pallkrage. ...
  3. Fyll på till 2/3 med planteringsjord.
  4. Bygger du en hög pallkrage kan du lägga ett lager lecakulor i botten.
  5. Tryck till jorden innan du planterar eller sår.
  6. Vattna regelbundet med strilad vattenkanna.

Är pallkragar impregnerade?

Svar: Antar att pallkragarna består av obehandlat virke. Skulle pallkragarna bestå av impregnerat virke behöver de inte behandlas mer innan man börjar använda dem. Köper man färdig impregnerat virke så är det behandlat med kopparsalter numera. Inte arsenik och andra direkt gifta ämnen som användes förr.

Hur mycket jord ska man ha i en pallkrage?

Jorden i pallkragen Fyll upp resten med kogödsel, köpt på säck, eller egen brunnen stallgödsel. Du kan minska mängden ko- eller stallgödsel lite och blanda i några liter biokol som förbättrar jordens struktur och ökar förmågan att hålla näring och vatten. En stor pallkrage rymmer ungefär 200 liter jord.

Hur mycket kogödsel till en pallkrage?

En pallkrage rymmer ungefär 200 liter jord. Gör en härlig blandning jord bestående av hälften naturgödslad planteringsjord och hälften kogödsel. Om du vill kan du täcka botten med växtrester och löv.

När så Pallkrage?

Eftersom jorden i pallkragen är belägen lite högre upp blir den snabbare varm och du kan börja i den redan tidigt på våren. Valmöjligheterna är många – de fröer du kan sätta i tidigt är allt från salladssorter till rädisor, palsternacka och ärtor.

När plantera ut i Pallkrage?

Under den senare hösten, oktober-november, är det dags att så grönsaker som ska skördas under våren. Nu kan du sätta både palsternacka, spenat och morötter i pallkragen. Rädisor, dill, persilja och vintersallad kan också planteras i odlingskragen nu innan frosten börjat komma.

Relaterade inlägg: