Kan man steka i en traktörpanna?

Innehållsförteckning

Kan man steka i en traktörpanna?

Kan man steka i en traktörpanna?

Den är med andra ord en hybrid mellan en klassisk stekpanna och en kastrull, och kan användas till en mängd olika matlagningstekniker. Traktörpannan är exempelvis utmärkt när du vill bräsera eller sautera men kan även användas för klassisk stekning eller kokning.

Varför Sauteuse?

En sauteuse är i utseendet mest lik en kastrull men har sluttande kanter som gör att den ser ut lite som en mindre wokpanna. Ett väldigt mångsidigt kokkärl som kan användas som en såskastrull att koka sås i, eller mer som en stekpanna att bryna grönsaker, kött eller fisk i.

Varför ska man inte använda teflon?

Att laga mat i teflonpanna kan vara farligt. Teflon är en plast som kan avge giftiga gaser och partiklar om den värms upp för mycket. Om plasten repats med metallredskap ökar risken för giftutsläpp. En av dessa partiklar misstänks för att orsaka cancer, och en annan är hormonstörande.

Kan man steka kött i traktörpanna?

När ska man använda traktörpanna Även om den också kan användas till att steka och koka mat också. Tack vare de höga och raka kanterna, så har traktörpannan mer stekyta än en traditionell stekpanna. Det innebär att du har mer plats när du exempelvis steker större mängder kött eller kycklinglår.

Hur steker man i en grillpanna?

En grillpanna lämpar sig bäst för till exempel hamburgare, skivad zucchini, tomat eller laxkotletter, men det går även att steka på större köttbitar. Bäst resultat får du i så fall om du först bryner köttet runt om för att få de där härliga ränderna och sedan låter köttet tillagas klart i ugnen på 100? 125 °C.

Relaterade inlägg: