Hur gillra en råttfälla?

Innehållsförteckning

Hur gillra en råttfälla?

Hur gillra en råttfälla?

Ost fungerar inte, honung eller morot är också en dålig idé. Satsa på något kletigt, sött och gärna fett. Bra beten är exempelvis nötkräm, snickers, russin, dadlar, bacon, salami, vingummi och sega råttor (!). Beta med lite, för mycket bete gör det svårare att fånga musen.

Hur lång tid tar det att fånga en mus?

Det är inte konstigt att vilja ha ett snabbt resultat när det springer omkring möss i ditt hem, men för det mesta är det bäst att vara strategisk och ta det lugnt. Om du placerar bete i en oladdad fälla de två första dagarna så får gnagarna en chans att bekanta sig med fällan innan du laddar den.

Hur ofta vittja musfälla?

Morgon och kväll. Fångstredskap som inte dödar och som är avsett för fångst av däggdjur ska vittjas minst en gång per dygn. Ett vittjande ska alltid ske på morgonen. Om fångsten avser iller, mink, hermelin, vessla, sork eller råtta ska vittjande ske minst två gånger per dygn, morgon och kväll.

Hur använda musfälla?

Sätt inte musfällan där du observerat möss utan snarare så nära där de bor som möjligt. De spår av möss du hittar kan ge dig en bra fingervisning om var mössen bor. Mössen bor på ett ställe och hittar sin föda på ett annat. Optimalt är att placera en fällan mellan mössens boning och deras födoplats.

Varför går inte mössen i fällan?

Hantering av musfällan Val av bete för musfällan kan vara avgörande då vissa möss helt enkelt kan avstå från fällan om betet inte faller dem i smaken. Glöm ost och sådant från gamla Disneyfilmer, välj istället kladdiga saker som jordnötssmör eller ett professionellt anpassat bete.

Relaterade inlägg: