Hur det var att vara barn för 100 år sedan?

Innehållsförteckning

Hur det var att vara barn för 100 år sedan?

Hur det var att vara barn för 100 år sedan?

De större barnen hade också slöjd, det var viktigt att kunna sy och laga sina egna kläder och att kunna laga sina redskap, möbler och hus när man blev vuxen. Den enda musikundervisning man fick var till exempel alla de psalmer man skulle lära sig utantill. Bestraffning i skolan.

Vad lekte barn med på 1600 talet?

leksaker. Vid sidan om de fåtaliga hemgjorda leksakerna lekte barnen med stenar, lera, kvistar och annat smått och gott (Sutton- Smith).

Hur lekte man förr i tiden?

Förr lekte ofta hela familjen tillsammans. Gissningslekar, sällskapslekar, skämtlekar och bollekar.

Hur var det att gå i skolan för 100 år sedan?

Första och andra klass gick man i småskolan, men från tredje klass hette det folkskola. Efter sjätte klass var folkskolan slut. Då var barnen 13 år gamla. Det fanns en fortsättnings-skola som var sex veckor lång, men efter den slutade de allra flesta barn i skolan för gott.

Hur klädde man sig för 100 år sedan?

Under hade de långa stickade strumpor, ofta randiga eller i mörka färger. Över klänningen bars ofta ett förkläde som såg ut som en slags ärmlös klänning, och som knäpptes bak. Axelpartierna kunde vara dekorerade med volanger. Som ytterplagg användes jackor eller kappor av ylle.

Hur lekte barn på 1800 talet?

Av enbuskar kunde man göra pilbågar. ... Man lekte också olika sällskapslekar, som att gömma nyckeln. Leken gick ut på att man gömde en nyckel eller ett annat litet föremål som de andra sedan skulle leta efter. Man lekte också sånglekar, till exempel den medeltida leken "Bro, bro brella" som leks än i dag, var omtyckt.

Relaterade inlägg: