Vad krävs för att starta ett säkerhetsföretag?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att starta ett säkerhetsföretag?

Vad krävs för att starta ett säkerhetsföretag?

Ett bevakningsföretag ska vara auktoriserat av länsstyrelsen för att få bedriva verksamhet. All personal, även de som inte är väktare, ska vara godkända för anställning.

Hur länge gäller ett skyddsvakt godkännande?

Då görs även en registerkontroll från belastningsregistret, misstankeregistret och SÄPO. Dessutom krävs utbildning med teoretiska och praktiska prov. Ett godkännande som skyddsvakt gäller i längst fem år och ska avse anställning eller uppdrag hos uppdragsgivare eller tjänstgöring vid vissa skyddsobjekt.

Vilka krav måste all personal som är anställda i ett bevakningsföretag leva upp till?

6 § En ansökan enligt 2-4 §§ skall innehålla utbildningsbevis över föreskriven utbildning, intyg som styrker erfarenhet från bevakningsverksamhet och de övriga handlingar som sökanden vill åberopa för att visa att de krav på verksamheten som gäller enligt 3 § lagen (1974:191) om bevakningsföretag är uppfyllda.

När krävs det auktorisation för att utföra bevakning?

Bevakningsföretag behöver vara auktoriserade för att få utöva bevakning. För att få auktorisation krävs att verksamheten kommer att bedrivas på ett sakkunnigt och omdömesgillt sätt samt i överensstämmelse med god sed i branschen. Verksamheten får inte ha en olämplig inriktning.

Vad krävs för att bli godkänd av länsstyrelsen?

Det är arbets- eller uppdragsgivaren som ansöker om godkännande. Länsstyrelsen prövar personen med avseende på laglydnad, medborgerlig pålitlighet samt lämplighet i övrigt. Vi kontrollerar eventuella uppgifter i belastningsregistret eller misstankeregistret, och skickar ärendet på remiss till Säkerhetspolisen.

Relaterade inlägg: