Vem säger spunk?

Innehållsförteckning

Vem säger spunk?

Vem säger spunk?

Spunk”, sa Pippi triumferande. ”Spunk”, sa Tommy. ”Vad betyder det?” ”Om jag bara det visste”, sa Pippi. ”Det enda jag vet är att det inte betyder dammsugare.

Vad är en spunk enligt Pippi?

I Astrid Lindgrens bok från 1948 kommer Pippi på ett nytt ord: spunk. Men hon vet inte vad spunk är för något. Kanske är det en sjukdom, resonerar hon och besöker därför läkaren. ”Jag är rädd att jag gått och fått spunk”, förklarar Pippi och beskriver sina symtom. ”Ögonen faller totalt ihop, när jag sover.

Är man stark måste man också vara snäll?

I ”Känner du Pippi Långstrump” berättas om hur Pippi efter att ha lyft upp och ruskat om Dunder-Karlsson och Blom tycker synd om dem och ger dem var sin gullpeng att köpa mat för. ”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll”, skriver Astrid Lindgren.

Vad betyder spunk på engelska?

spunk {substantiv} [vulg.] sädesvätska {utr.} [vulg.]

Är Pippi dubbad?

Hon spelades av den tyska skådespelaren Margot Trooger, som gick bort 1994. Trooger fick lära sig replikerna på svenska, men blev sedan dubbad av en svensk skådespelare för att det skulle låta bättre. I Tyskland dubbades hon sedan till tyska. Det är omtalat att Margot Trooger sydde sina egna kläder till Prussiluskan.

Vad äter Pippi Långstrump?

Hon äter "krumelurpiller" (som gör att man aldrig blir stor), hennes mamma är i himlen, hennes pappa Efraim Långstrump är kung på söderhavsön Kurrekurreduttön och hon har en kappsäck full med guldpengar. I hennes trädgård finns ett ihåligt träd där det enligt Pippi växer sockerdricka.

Relaterade inlägg: