Vad finns det för spår av den industriella revolutionen idag?

Innehållsförteckning

Vad finns det för spår av den industriella revolutionen idag?

Vad finns det för spår av den industriella revolutionen idag?

Vi är fortfarande inne i den industriella revolutionen och kommer förmodligen vara det under lång tid. Den industriella revolutionen börjar med ny utveckling som gör jordbruket mer effektivt. Men tusentals bönder blir arbetslösa. De tvingas flytta - från landsbygden in till städerna - det kallas urbanisering.

Vad hände när samhället industrialiserades?

Industrialiseringens följder Sammanfattningsvis ledde industrialiseringen av samhället till en omfördelning av arbetskraften och produktionen - från jordbruk till industri. Under perioden skedde därför stora befolkningsförflyttningar från landsbygden till städerna.

Vilka samband kan du se mellan resultaten av den industriella revolutionen och nutid?

Efter en tid förändrades detta och arbetarna fick bättre villkor att leva och arbeta på och detta var grunden till vårt nuvarande samhälle. Tack vare den industriella revolutionen har vi det samhället vi lever i idag.

Vilka konsekvenser hade industriella revolutionen?

De sociala följderna av industrialiseringen var omfattande. En ny samhällsklass, arbetarklassen, uppkom. Arbetarna var de som tog arbete i fabrikerna. På landsbygden blev de återstående bönderna en del av medelklassen, medan de som arbetade på böndernas gårdar blev landsbygdens arbetarklass.

Hur påverkade industriella revolutionen individen?

Jordbruket blev så mycket effektivare att det förmådde producera mer mat med mycket färre arbetare. Därför blev många jordbrukare arbetslösa, samtidigt som befolkningen fortsatte att öka. Dessa människor blev arbetskraft i de nya industrierna.

Hur har den industriella revolutionen påverkat miljön?

”I samband med den industriella revolutionen ökade befolkningen kraftigt och expanderade. Åkermark var eftertraktad och att bränna skog var ett sätt att få nya fält”, säger Paolo Gabrielli. På så sätt nådde människans föroreningar alltså världens högsta bergskedja långt innan vi själva tog oss dit.

Relaterade inlägg: