Vad jobbar folk med i Nederländerna?

Innehållsförteckning

Vad jobbar folk med i Nederländerna?

Vad jobbar folk med i Nederländerna?

Allt fler internationella företag öppnar kontor i Nederländerna, till exempel har Hewlett Packard (Amsterdam), Canon (Amsterdam), Lucent Technologies (Haag), Microsoft, Oracle (Amsterdam) och Toshiba (Rotterdam) etablerat sig i landets metropoler. Detta erbjuder många möjligheter för internationella kandidater.

Vad är det för klimat i Nederländerna?

Klimatet kännetecknas av ett tempererat, fuktigt kustklimat med milda vintrar och svala somrar. I allmänhet blåser det från sydväst och snö faller ungefär 20 dagar om året.

Varför får man inte säga Holland?

Svar: Den officiella svenska benämningen är Nederländerna om landet, nederländare om en invånare och nederländska om språket. I informellt språk är det mycket vanligt att man säger Holland, holländare och holländsk även om det man menar är Nederländerna osv. Men Holland är i själva verket en region i Nederländerna.

Vad är Nederländernas religion?

Katolikerna är något fler än protestanterna i Nederländerna. Religionen har traditionellt spelat en viktig roll, ända in på 1960-talet styrdes invånarnas politiska ställningstaganden ofta av vilken kyrka de tillhörde. Idag identifierar sig halva befolkningen inte med något religiöst samfund alls.

Relaterade inlägg: