Vad är obekväm arbetstid?

Innehållsförteckning

Vad är obekväm arbetstid?

Vad är obekväm arbetstid?

Om du arbetar obekväm arbetstid innebär det att din ordinarie arbetstid helt eller delvis är schemalagd till kvällar och helger.

Hur fungerar Skifttillägg?

Extra ersättning som betalas ut vid 2-skiftarbete (lägsta ersättningen), intermittent (periodvis) 3-skiftarbete, kontinuerligt 3-skiftarbete med helguppehåll och kontinuerligt 3-skiftarbete utan helguppehåll (högsta ersättningen). Kallas även skiftformstillägg.

Vad ligger OB på inom industri?

Timlönen för en månadsavlönad beräknas som månadslönen dividerat med avtalstiden. Handelsanställda har exempelvis ett ob-tillägg om 100 % av timlönen vid arbete efter klockan 12 på lördagar, vid arbete på söndagar och vid arbete under andra helgdagar.

Hur mycket tjänar man i Handels?

Privata butiker och Coops butiker
ÅlderPrivata butiker, Svensk Handel 2020 års avtalCoops butiker, KFO 2020 års avtal
18 år133:68 kr133:89 kr
19 år135:61 kr136:78 kr
Vid fyllda 18 år och arbetat i branschen:
1 år139:13 kr139:13 kr

Hur mycket ska jag tjäna Handels?

I Sverige har vi inga lagar eller andra regler som reglerar lägstalöner eller minimilöner som det också kallas. Med ett kollektivavtal finns det alltid en garanterad lägsta nivå för lönerna - men glöm inte att du kan förhandla och argumentera för en högre lön. Någon övre gräns för lönen finns inte!

Vad räknas som Storhelg metall?

I den mån ordinarie arbetstid för dagtid, tvåskift eller intermittent treskift dagen före julafton är utlagd under tid som definieras som storhelg (enligt § 4 mom 4:2, Kontinuerlig drift) och arbetsbefrielse sker eller s.k. trivselaktiviteter anordnas betalas inget tillägg enligt punkten C.

Relaterade inlägg: