Vad ligger bebisen i magen?

Innehållsförteckning

Vad ligger bebisen i magen?

Vad ligger bebisen i magen?

Inne i livmodern ligger barnet i fostervatten. Fostervattnet omges av fosterhinnor som bildar den så kallade fostersäcken. Fostersäcken består av en yttre hinna som kallas korion och en inre hinna som kallas amnion. Det kan hända att amnionhinnan går sönder eller spricker.

När hör barnet i magen?

En spansk forskningsrapport visar att foster kan uppfatta ljud tidigt i graviditeten, redan i vecka 16. När fostren fick höra ett stycke musik rörde de på munnen och tungan som om de försökte tala eller sjunga. Annons: Det mänskliga hörselsystemet utvecklas inte förrän 26:e graviditetsveckan.

Kan höga ljud skada barnet i magen?

För den som är gravid och arbetar i bullriga miljöer är det extra viktigt att arbetsgivaren gör en riskbedömning. Ny forskning visar att vissa typer av buller kan orsaka hörselskador för det ofödda barnet. Tidigare har man antagit att fostret varit väl skyddat från yttre ljud under sin tid i magen.

Kan man känna barnet i vecka 16?

I vecka 16 kan det hända att du känner din bebis för första gången! Beroende på hur moderkakan ligger kan det också dröja tills vecka 20 eller längre.

Relaterade inlägg: