Hur lockas vi till Spontanköp?

Innehållsförteckning

Hur lockas vi till Spontanköp?

Hur lockas vi till Spontanköp?

Anpassad doft, ljud och ljus. Ju fler sinnen som stimuleras desto mer påverkas kunderna. ... De viktigaste redskapen för butikerna är att matcha rätt doft, ljud och ljus med sitt koncept, menar forskaren som anser att sättet att effektivt stimulera fler sinnen kan leda till fler spontanköp.

Hur lockas vi att köpa olika produkter?

Starka varumärken, produkter som du köper ofta, dem blir du medveten om. Och ett sätt att få dig att uppmärksamma produkten än mer är att ställa ut den på en gavel, eftersom man fäster ögonen på det som finns där under en mycket längre tid än vad man gör om den står på en lång hylla.

Hur är en affär uppbyggd?

Affären är uppbyggd som de flest andra butiker så du nästan alltid får gå runt nästan hela butiken när du handlar. I hörnet längst bort (diagonal) från ingången finner du kött och mejeriprodukter och efter detta följer du i princip en av väggarna fram till kassorna som ligger i ett av de andra hörnen.

Vad är spontan varor?

vad är spontan varor? ... de varor som vi köper trots att vi inte planerat att köpa dem. sådana lockvaror placerar man tydligt i kundvarvet, oftast vid kassorna då vi har tid att se oss omkring.

Vad är Gavelexponering?

uppmärksamheten till en viss produkt är att göra ett ställ i slutet av hyllan rakt fram från kundens synvinkel, det vill säga en gavelexponering.

När du själv handlar Vad är det som avgör vilken butik du väljer?

Bland annat är varornas placering och presentation av stor vikt, likaså hur butikerna är inredda och framhäver varorna. ... En del av vårt syfte var att analysera och reflektera över sinnenas användning inom kundpåverkan och har kommit fram till att butiker i störst utsträckning fokuserar på syn- och hörselsinnet.

Hur ska en butik se ut?

Se till att ha rätt ljus och ljud för din butik Rätt ljus gör stora skillnader på hur man upplever butiken. Men det minskar också dina el-kostnader, du kan ha punktbelysning på produkter du vill lyfta fram lite extra, det förbättrar er arbetsmiljö och det blir mindre kostnad för service och underhåll.

Varför placeras varor vi ofta köper långt bak i butiker?

-Det ska se ut som om någon har varit där eftersom ingen vill ta första produkten, förklarar Nordfält. Så kallade måstevaror, det vill säga varor som i princip alla köper, till exempel mjölk, placeras längst in i butiken. Då ökar chansen att du plockar med dig något på vägen till mjölken som du ändå ska köpa.

Hur frontar man?

1. Fronta produkterna. Fronta betyder att man skjuter fram produkterna så att de står nära kanten och hyllan ser välfylld ut. Tänk också på att placera de populäraste varorna i "tag-höjd".

Relaterade inlägg: