Vad är en bra ränta på billån?

Innehållsförteckning

Vad är en bra ränta på billån?

Vad är en bra ränta på billån?

Låna till bil – upp till 500 000 kronor. Med ett billån kan du finansiera ditt bilköp. Ränta mellan 3,60–6,80 %.

Varför billån?

Ett billån ger dig oftast en möjlighet att låna ett belopp som motsvarar ungefär åttio procent av bilens totala värde. En del långivare vill att man enbart köper fordonet från en auktoriserad bilhandlare och att man köper en stor bil för minst fyrahundratusen kronor.

Hur fungerar det att ta billån?

Hur funkar billån där bilen används som säkerhet? Ett billån där bilen används som underliggande säkerhet betyder att lånet är knutet till bilen och inte till personen som äger bilen. ... Långivaren betalar ut pengarna direkt till återförsäljaren och du kan i princip köpa bilen och köra hem den samma dag.

Kan man förhandla billån?

Istället för att förhandla om finansiering, förhandla om det faktiska priset på bilen. Moderna bilförsäljare har lärt sig att få ned månadskostnaden genom att lägga avbetalningen på längre tid. Det ser bättre ut, om man tänker månadskostnad, men billånet blir större och mer ränta betalas i längden.

Är det bra att ta billån?

Det finns många fördelar med säkrade billån. Inte minst att räntan är betydligt lägre än på vanliga blancolån. Vidare är det ofta bättre villkor på dessa lån än på lån som inte kräver någon säkerhet. Nackdelen är att du måste ha tillgång till en kontantinsats på 20% av bilens värde.

Vad är ränta på ett billån hos oss?

  • Ränta: 4,19 %. Effektiv ränta: 4,56 %. Lånebelopp: 000 kr. Kontantinsats: Minst 20,00 %. Återbetalningstid: 1 - 8 år. Köper du bil av auktoriserad bilhandlare kan du ansöka om ett billån hos oss. Minsta lånebelopp 70 000 kr och kontantinsats 20 % av bilens värde.

Vad är ett billån utan säkerhet?

  • Ett billån är i vanliga fall, ett lån med bilen som säkerhet. Med säkerhet menas att bilen är pantsatt för lånet. Ett vanligt billån täcker upp till 80% av bilens värde och du måste ha minst 20% som kontantinsats. Men genom Lendo kan du ansöka om ett lån utan säkerhet, till hela bilens värde.

Hur länge återbetalas ett billån?

  • Lånet återbetalas under 60 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 941 kronor/månad om räntan inte ändras. Exempelränta per 2020-06-01. Om billån och räntesättning. Lån till bil hos oss är ett privatlån och vi sätter räntan individuellt.

Relaterade inlägg: