Hur gammal blir en tamiller?

Innehållsförteckning

Hur gammal blir en tamiller?

Hur gammal blir en tamiller?

5 – 10 years Ferret/Lifespan

Hur tar man hand om iller?

Illern är till sin natur nyfiken och kan ta sig igenom mycket små utrymmen. Det är därför viktigt att ”illersäkra” ditt hem innan du tar hem din iller. Kontrollera noga alla rum som illern kommer att vistas i, försegla alla hål och öppningar som är större än 2,5 cm i diameter.

Vart bor en iller?

Kännetecken. Illern är stor som en mink med en kroppslängd 30-45 cm, men pälsens undre skikt är gulvitt och den har en ljus grimliknande teckning i ansiktet. Finns i de sydligaste landskapens jordbruksområden, men kan även påträffas upp till södra Värmland, Närke och Östergötland.

Hur ser man skillnad på mink och iller?

Så ser du skillnadmink och iller Minkar har spetsigare nos och en jämn form/tjocklek på svansen. Illrar har en ljusare teckning i ansiktet, stickelhår samt ull och har en grövre kropp.

Hur lever en iller?

Den trivs i vattendrag och i våtmarker, men är egentligen inte bunden till vattnet. Precis som exempelvis rävar bor illern helst i gryt. Det kan vara färdiga gryt som den övertagit efter andra djur eller bon som den har grävt själv. Illern är ett skymnings- och nattdjur, men ibland ser man den även mitt på dagen.

Relaterade inlägg: